Det går mode i glasögonbågar precis som det går mode i kläder, frisyrer och smycken. Du kan ju inte göra så mycket åt det faktum att du behöver korrigering av din syn. Men du kan absolut hitta glasögonmode herr som du tycker är attraktivt och inspirerande. Låt oss ta en titt på hur du kan tänka för att välja perfekta herrglasögon.

Glasögonmode för herr som passar dig

När vi tar en titt på det glasögonmode herr som råder så blir det uppenbart att det inte rör sig om en enkel stil. Det finns många olika former, färger och toner på själva glasen. Därmed kan vi säga att det handlar mer om att välja vad som kommer att passa just dig.

Men hur gör du det? Det är ju en sak vad du gillar och en annan vad som ser bra ut på dig i andras ögon. Om du lär dig följande punkter kan du kombinera de två sakerna så att du har glasögon som du tycker om och som får andra att tycka att du har stenhård koll på mode.

Glasögonbågar som passar din ansiktsform

Det kommer alltid att se bra ut på dig med glasögonbågar som matchar din ansiktsform. Om du har ett runt ansikte ska du välja fyrkantiga eller rektangulära glasögonbågar. Det kommer att få ditt ansikte att se lite smalare och längre ut. Detta är alltid glasögonmode för herr för dig!

Några andra ansiktsformer och bra val av glasögon-form:

  • Ovalt ansikte – Se till att dina glasögon är vidare än den vidaste delen av ditt ansikte.
  • Fyrkantigt ansikte – Välj en form som mjukar upp den fyrkantiga formen. Ovala eller runda glasögon kommer att skapa balans.
  • Diamantformat ansikte – Välj bågar som är vidare än dina käkben. Om du är lite galen kan det se coolt ut med kattformade glasögon!
  • Hjärtformat ansikte – Här kan det passa fint med glasögon som är lite tyngre i den nedre delen av bågen. Runda glasögon kan ge lite extra uppmärksamhet och se fint ut på dig.

Välj färg som passar din hudton

Vad gäller färgen på vad som kan klassas som det senaste glasögonmode för herr så är det också något individuellt. Du behöver en färg som passar din hudton. Om du inte är säker på vad du har för hudton kan du fråga bättre vetande omkring dig.

Varm hudton som är gyllene, bronsaktig eller kanske lite guldig passar bra med färger som går brunt, guld, honung och faktiskt också olivgrönt. Har du en ansiktston som är mer kylig där det kan finnas rosa eller kanske till och med blå undertoner passar bågar i silver, svart, rosa och lila bra på dig.

Moderiktiga glasögon matchar din livsstil

Sist men inte minst är det förstås så att moderiktiga glasögon för män också är anpassade till livsstil. Om du sportar mycket är det smart att välja bågar som klarar lite mer slitage och tryck. Om du spelar spel vill du ha glasögon som ger dina ögon extra skydd mot blått ljus.