Ett koncept som är viktigt att förstå sig på innan man registrerar sig på en bettingsida är bettingbonusar. De flesta bettingsidor erbjuder nya spelare någon form av bonus. Bonusarnas syfte är att locka till sig nya kunder och ge spelare mer att spela för. Det kan i sin tur öka dina chanser till fina vinster eftersom du med hjälp av en bonus direkt kan öka din spelkassa. Bonusar är dock ingenting du kan ta del av utan att ge spelsajten något tillbaka. I nästintill alla fall betalar du ett pris för bonusen, ett så kallat omsättningskrav som inte finns på betting-utan-svensk-licens.net.

. Det innebär kort att du behöver omsätta din insättning ett fast antal gånger innan du kan plocka ut några vinster. Det är viktigt att du förstår vilka villkor som gäller för en bonus innan du tar del av den så du inte blir låst på en sajt allt för länge utan att kunna ta ut några vinster.

Anledningar att ta del av bettingbonusar

Det finns många anledningar att ta del av bettingbonusar och ingen anledning att gå miste om dem, förutsatt att du är införstådd med vilka villkor de medför. Du kan få mer pengar att använda när du bettar vilket direkt minskar risken att du går miste om pengar du själv sätter in på spelsajten. Genom en bonus får du en möjlighet att prova på en bettingsida utan att använda lika mycket av dina egna pengar. Det ger en bra start på en ny bettingsida och ökar chansen till mer nöjesfyllt spelande.

Vanliga krav för bettingbonusar

Bettingbonusar kan komma med olika krav och det skiljer sig mellan olika bettingsidor. Några vanliga krav du kan stöta på är minimumodds, omsättningskrav och giltighetstid.

Minimumodds

Minimumodds innebär att du som bettar inte får understiga ett visst odds. Du måste vanligen spela på odds över 1.20 till 2.00. Det kan variera mellan olika bettingsidor.

Omsättningskrav

Omsättningskrav är en bonus som hittas på diverse spelsajter, både online casinon och bettingsidor. Det innebär att du måste omsätta din insättning eller en annan summa ett visst antal gånger innan bonusen kan omvandlas till vinst och plockas ut.

Giltighetstid

Ett omsättningskrav har ibland en giltighetstid och måste uppfyllas inom denna tid. Om kravet inte uppfylls inom giltighetstiden försvinner bonusen. I vissa fall försvinner även all eventuell vinst du samlat på dig med hjälp av bonusen. Hur lång giltighetstiden är kan variera men 30 dagar är en vanlig giltighetstid för bonusar.

Vanliga bettingbonusar

Det finns olika bettingbonusar att ta del av på olika bettingsajter. De tre vanligaste bonusarna du kan hitta är välkomstbonus, förhöjt odds och riskfria spel.

Välkomstbonus

Välkomstbonus är precis vad det låter som, en bonus för nya spelare som registrerar sig. Det innebär kort och gott att du får något från bettingsidan i samband med att du skapar ett konto och registrerar dig. Vad bonusen innefattar kan exempelvis vara en fördubbling av din insättning eller ett förhöjt odds.

Förhöjt odds

Om du får ett förhöjt odds innebär det att bettingsidan höjer oddset för ett event eller en match. Du kan då använda ditt förhöjda odds för att få bättre chans till en fin vinst.

Riskfria spel

Ett riskfritt spel innebär att du kan betta på en match utan någon risk att du förlorar din insats. Du kan alltså spela utan att riskera att förlora några pengar, vilket onekligen är en fin bonus att ta del av.