Staden vid Strömmen - framsida

Staden vid Strömmen.
Berättelser ur Norrköpings historia

Norrköpings historia myllrar av spännande händelser, personer och platser. Rysshärjningar, kröningar och riksdagar. Furstar, fotbollsspelare och fabriksarbeterskor. Slott, skolor och sju sjukhus. Allt har på olika sätt och i olika grad skapat dagens Norrköping.

Sedan 2018 skriver historiejournalisten Peter Kristensson stadshistoriska krönikor i Folkbladet. Om tre prinsar på riksdag i Norrköping, om när planket omgärdade staden och när Bråvalla flygflottilj försvarade Norrköping. Om Knäppingsborg, Kneippen och Klingsberg. Och mycket annat.

I boken Staden vid Strömmen. Berättelser ur Norrköpings historia samlas nu de fyrtio första tidningsartiklarna.  De är illustrerade med vackra gamla Norrköpingsbilder – ofta ur stadsarkivets samlingar.

”Att se, upptäcka och förstå de långa sambanden och de utsträckta perspektiven i vår tillvaro är glädjefullt och ibland hisnande utvecklande”, skriver Widar Andersson i bokens förord. Han var chefredaktör då Peter Kristensson började skriva för tidningen och utlovar många läsupplevelser i Staden vid Strömmen.

Boken har 195 sidor, och är inbunden och illustrerad. Den utkom den 26 november 2021. Registret omfattar 276 personer och 603 platser.

Pris: 240 kronor
ISBN: 978-91-983735-3-0

Boken kan beställas här.

Återförsäljare kan kontakta förlaget eller beställa via Bokinfo.