Carl Swartz statsminister i turbulent tid

“I mars 1917 utsågs Carl Swartz från Norrköping till statsminister i ett mycket svårt politiskt läge med världskrig, hungerkravaller och rösträttskrav.” Peter Kristenssons senaste stadshistoriska krönika i Folkbladet handlar om Carl Swartz.

Ny upplaga av Norrköpings gatunamn

Båda upplagorna av Norrköpings gatunamn är slutsålda, men i november utkommer en tredje, utökad upplaga av boken. Det har kommit cirka 80 nya gatunamn i Norrköpings kommun. Förhandsboka redan nu till rabatterat pris.

Säsongspremiär för deckarvandringarna

Emelie Schepp. Foto: Eva Lindblad

Den 1 juni är det säsongspremiär för Deckarvandring i Emelie Schepps fotspår i Norrköping. Vandringarna kommer att göras i Peter Kristenssons regi och deltagarna bjuds på ett exklusivt smakprov ur den kommande boken om Jana Berzelius.

Årets bok om svensk historia 2020

Herrarna satte oss hit. Om tvångsförflyttningarna i Sverige av Elin Anna Labba har röstats fram som Årets bok om svensk historia 2020 av Nättidningen Svensk Historias läsare. Boken handlar om de tvångsförflyttningar av renskötande samer.

Följ med på sommarens stadsvandringar

Emelie Schepp och Peter Kristensson.  Foto: Peter Holgersson

Nu är årets guidningar med Peter Kristensson i full gång. Det är deckarvandringar i Emelie Schepps fotspår, gatunamnsvandringar och en helt ny medeltidsvandring.  Vandringarna pågår från juni till september.

På Löfstad slott har tiden stått stilla i hundra år

“Löfstad slott har sedan 1600-talet haft en lång rad adliga ägare. Emilie Piper blev den sista av dem och i sitt testamente 1923 bestämde hon att slottet skulle bli museum.” Peter Kristenssons senaste stadshistoriska krönika i Folkbladet handlar om Löfstad.

Norrköping var drottning Kristinas egen huvudstad

“År 1654 abdikerade drottning Kristina och lämnade Sverige. Till sin försörjning fick hon bland annat Norrköping som hon sedan besökte vid tre tillfällen.” Peter Kristenssons senaste stadshistoriska krönika i Folkbladet handlar om drottning Kristina.

Tredje upplagan uppmärksammas

“Efterfrågan och nya gatunamn i den växande staden gör att det nästa år kommer en tredje upplaga av Peter Kristenssons bok ‘Norrköpings gatunamn’”, skriver Folkbladet.