Att koppla av med en god bok, det är inte fel. Men det är även viktigt att ha en bra belysning då du läser. Det garanterar att du kan läsa med en korrekt synlighet i texten samt att du då även slipper att bli trött i dina ögon. Ofta väljer de flesta att läsa om kvällarna och då kan det vara en god idé att satsa på en bra läslampa. När det gäller belysning så kan du hitta en mängd lampor online. Bland annat på www.lampornu.se. Fundera på var du läser allra mest, om det är i sängen eller i soffan i vardagsrummet eller på en annan plats. För det avgör lite vad för slags lampa du bör välja.

Vilka lampor är bäst för läsning?

Det finns ju idag en massa olika sorters belysning samt lampor online att välja på. Du kan kika på lampornu.se för att se ett brett utbud av just detta. När det gäller läslampor, så går det ju idag att ha en sänglampa vid sängen, eller en golvlampa vid soffan/läsfåtöljen. Sedan finns det även bra barnlampor om det är läsning vid läggdags för dem som gäller.

Det kan vara bra att välja en lampa med ett ljus som är behagligt. Det bör inte vara för starkt, men inte heller för svagt.

Hur placerar man läslampan?

En bra lösning för att kunna läsa på allra bästa sätt, det är att ha så att ljusstrålen riktas mot texten du läser. Är det en vägglampa eller golvlampa, så är det bra om den placeras bakom din rygg. Det kan vara smart att välja en lampa som går att rikta åt olika håll. Det finns både golvlampor och vägglampor med den funktionen. Då kan du rikta ljuset efter de behov du har för stunden.

Tänk även på vikten av avståndet mellan ljuskällan och texten som du ska läsa.