Att läsa är för många ett intresse, något man gör för att fördriva tiden samt något som gör att man blir lite mer allmänbildad. Det släpps väldigt många böcker varje år och några är bättre, några är sämre. Storsäljarna och de större författarna går såklart bättre medan de mindre får kämpa. Det är samtidigt väldigt svårt att marknadsföra sin nya bok på ett kul och bra sätt.


Källa: Unsplash

Kommande fina boksläpp

Om du är intresserad av böcker och vill läsa något kul i höst kommer det några fina boksläpp snart. Bland annat släpper Zlatan sin nya bok. Elise Karlsson ger också ut sin nya bok Smuts som nog kommer att skaka om i litteraturvärlden. Jonas Gardell en helt ny bok nu när hans så välkända Torka aldrig tårar-serie är avslutad. Den kommer att behandla gayvärldens väldigt annorlunda svenska historia och han kommer även att berätta om saker som han tidigare inte har vågat prata om. 

Överraskande nobelpristagare

Något som även har skakat om världen är Nobelpristagaren i litteratur som, för ganska många, är rätt okänd inom litteraturen. Även om han stod mot många andra större författare är det Abdulrazak Gurnah som får priset detta år. Det är ett mindre förlag, Celanders, som har haft äran att släppa hans böcker och ägaren, Henrik Celander, är minst sagt glad.
– Jag är överrumplad, fullkomligt överraskad, jag har inte sett hans namn nämnas i några spekulationer. Jag tycker att det är oerhört välförtjänt. Det är en fantastiskt spännande och viktig författare”, säger han till Dagens Industri.

Zlatan – en stjärna vid 40 års ålder

Zlatan är en spelare som har varit en stjärna hela sitt liv egentligen. Han är idag 40 år gammal men verkar inte kunna stå tillbaka. I Milan får han bara lovord och många spelare vill gärna att han ska se dem och ser upp till honom. För den som är intresserad av sport och i synnerhet fotboll finns alltid allting online. På bet365 hittar du all sport och all betting samlat på samma ställe. Här kan du också läsa om alla nyheter som händer i fotbollsvärlden. Följa alla turneringar som du är intresserad av och hålla koll på eventuella transfers och mycket annat. 

Netflix köper upp rättigheterna till Roald Dahls alla berättelser

Kalle och Chokladfabriken är en roman som de allra flesta känner igen. Böckerna som Roald Dahl har skrivit har lästs av väldigt många och nu har Netflix köpt upp rättigheterna för att göra animerade filmer och serier på alla hans berättelser. Den fantastiska räven, Häxorna och Matilda är några av hans berättelser som tidigare har gjorts om till filmer. Warner Bros. håller för närvarande på med en film om Willy Wonka som säkerligen kommer leta sig till vita duken inom kort.


Källa: Unsplash

Det finns mycket i film, böcker och sport som så ofta knyter ihop säcken i samhället. Det handlar ofta om våra hjältar, historia och hur vi väljer att göra någon känd eller inte. Något som man dock inte kan bortse ifrån är att läsa är allting något som är bra. Både för att lära sig något nytt men också för att få ett rikare språk och försöka se en annan värld.